15.10.2019. 17:03
0
Huawei Mate 30 uskoro sa kompletnim Androidom
Američki predsjednik Donald Tramp navodno je dao zeleno svijetlo da se dozvoli prodaja određenih američkih proizvoda toj kineskoj kompaniji.

To, prema pisnju New York Times-a, znači skidanje Huaweija sa takozvane “entity” liste, u onom dijelu koji se ne odnosi na “osjetljive stvari”.

Tako bi Huawei, od kompanija kao što je Google, uskoro ponovno mogao da počne da kupuje proizvode, patente i licence. Jedino gdje bi restrikcije američke administracije i dalje nastavile da se primjenjuju je gradnje 5G mreža i primjena Huawijeve 5G tehnologije na američkom tlu.

Ukoliko se ova priča pokaže kao tačna, Huawei bi uskoro mogao da nastavi da, na globalnom tržištu, proizvodi i prodaje pametne telefone sa instaliranim Google-ovim servisima i aplikacijama.

Za očekivati je da bi, tada, i nedavno predstavljeni premijum model Huawei Mate 30 Pro, u trenutku skidanja sankcija, mogao da dobije “kompletan” Android.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.