3.7.2019. 16:15
0
Ne stavljajte parfem na ovaj dio tijela
Radi se o kosi koja ne reaguje dobro u dodiru s parfemom.

Parfemi sadrže visoke količine alkohola koji štetno djeluju na kosu, tačnije isušuju je. Čak će i od jednog ili dva prskanja biti vidljive posljedice. Može djelovati i na iritaciju tjemena, a može takođe izazvati i pojavu peruti.

Sophia Hilton, vlasnica frizersog salona „Not Another Salon“ za Stylist je izjavila:

“Ne razmišljamo dva puta o stavljanju parfema na vrat, a ne razmišljamo ni o tome koliko parfem ima alkohola i koja količina će se zapravo upiti u kosu, a ne u kožu. Još gore, neke djevojke namjerno stavljaju parfem direktno na kosu, a kasnije se pitaju kako to da su im kosa i tjeme tako suhi", prenosi CDM.

Ipak, postoje određeni mirisni proizvodi koji su namijenjeni stavljanju na kosu, a da je ne oštećuju.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.