21.7.2020. 9:00
0
Dr. Scholl: Najmoćniji alat svakog profesionalca
U našim životima uvijek poduzimamo važne korake koji označavaju prekretnicu, hrabre korake koji stvaraju nove avanture i korake naprijed, kako bi se približili našim snovima.

Mi, također, napravimo hiljade jednostavnih koraka, ali oni nisu manje važni jer nas vode tamo gdje želimo biti. Scholl živi kroz sve njih, s nama, pružajući stil i utjehu da volimo svaki korak i sačuvamo svoja sjećanja na njih sa osmijehom na našim licima. Scholl brine o našim nogama i čini da se osjećamo prekrasnim na putovanju zvanom život.

Kako bi omogućili tijelu ravnotežu i pravilan hod, naša stopala se nastoje prilagoditi različitim silama kao što su pritisak na stopalo i pozicija stopala. Ti parametri moraju biti dobro raspodijeljeni kako ne bi došlo do deformacija ili drugih problema sa stopalima.


Dobro je znano da ispravan hod ima puno prednosti, zato je bitno da hodamo u kvalitetnoj obući koja neće naštetiti stopalu. Nošenjem dobre obuće utječemo na svoje tijelo, osjećamo se bolje i sprječavamo ozljede.


Ljudsko stopalo je vrlo složeno, sadrži brojne kosti, mišiće, ligamente i druga tkiva. Stopalo ukupno sadrži 52 kosti, što čini četvrtinu svih kostiju u tijelu.

Zato što su stopala jako malena u usporedbi sa ostatkom tijela, tijekom svakog koraka stvara se velika sila koja vrši pritisak na stopala. Ta sila iznosi 1,5 težine ljudskog tijela.

Prosječan čovjek u svom životu prohoda 150,000 km što je jednako kao da 4x obiđeš Zemlju.

Tokom običnog dana ljudi provedu oko 4 sata na stopalima i naprave 8 do 10 tisuća koraka. To bi značilo da naša stopala trpe sile koja su istovjetne težini od 100 tona.

Scholl obuća posebno je značajna u životu profesionalaca, osoba koje svoj radni dan provode na nogama. Ovakva linija obće pogodna je za redovno čišćenje i dezinfekciju, protuklizne su, prilagodljive i antistatičke.

Scholl ponudu pogledajte i naručite na www.hodajzdravo.ba ili potražite lično u Alta Shopping Centru u Sarajevu.

U nastavku pogledajte neke od najpopularnijih modela:

 


 
MODEL GLOG EVO:
 

Glog Evo Scholl su radne klompice,koje mozete lako oprati i dezinfikovati,te zadovoljiti sve potrebne
mjere predostroznosti,koje danas trebamo.



MODEL NEW BONUS

KlompU NEW BONUS karakterizira anatomsko kožno podnožje i široka širina. Gornji dio je izrađen je od kože. Idealna je za medicinsko osoblje, zdravstvene radnike i sve stručnjake koji cijeli dan





MODEL NEW MASSAGE

Model za dugi boravak na nogama. Lagano masira vaša stopala i podstiče cirkulaciju.



MODEL SUPER COMFOR

Dizajnirana kako bi omogućila uživanje u svim prednostima Scholl® tehnologije izrade uložaka, koji daju podršku i otklanjaju umor prilikom različitih zahtjeva i odgovornosti vašeg posla.
 

 

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.