3.2.2021. 20:56
0
Nike napravio patike koje možete obuti i skinuti bez saginjanja
Patike koje su pogodne za sve one koji su u žurbi novi su adut proizvođača sportske opreme “Nike”. U pitanju je model koji možete da obujete ili izujete bez saginjanja i korištenja ruku.

“Nike” je predstavio prvu obuću za koju ne morate koristiti ruke pri obuvanju ili izuvanju, prenosi Independent.

To je jedan od prvih slučajeva kada je gigant u proizvodnji sportske odjeće i obuće stvorio proizvod pogodan za ljude sa različitim fizičkim sposobnostima.

Iako su patike prvenstveno bile dizajnirane za sportiste koji moraju da se prilagođavaju, a kampanju vodi paraolimpijski šampion, mačevalac Betriče Bebe Vio, “Nike” kaže da će model takođe biti koristan za sve studente ili roditelje u žurbi.

“Obično mi treba mnogo vremena da se obučem i obujem. Sa modelom ‘Nike GO FlyEase’, samo uvučem stopala u patike i krenem“, objašnjava Vio i dodaje da je za razvoj modela korištena nova vrsta tehnologije, ne samo za sportiste sa izazovima, već i za stvarne životne situacije.

Glavni adut novog modela kompanije „Nike“ je dvostruka “šarka” koja omogućava patikama da budu stabilne u potpuno otvorenom i potpuno zatvorenom položaju, navodi se na web-sajtu “Nikea”.

Važan dio ovih patika je i specijalni fleksibilni “zatezač“ kako bi se olakšalo izuvanje bez potrebe za korištenjem ruku.

“Ovo je najuniverzalnija obuća koja postoji. Mogu je koristiti svi – od žena koje prolaze kroz razne faze trudnoće, sportista koji nemaju ruke, preko prezauzetih majki, pa sve do lijenih muževa koji treba da prošetaju psa”, naglasila je paraolimpijska triatlonka Sara Rajnersten.

Par ovih patika košta 120 dolara (oko 200 KM), model je dostupan u dvije kombinacije boja, a obje sadrže sjajne fluorescentne detalje, prenosi Fokus.

“Od samog predstavljanja, tehnologija se koristi u izradi različitih tipova obuće počev od one za košarku, preko modela namijenjenih trčanju i drugoj sportskoj opremi”, objašnjava se u saopštenju kompanije “Nike”.

Model “Nike GO FlyEase” biće u prodaji od 15. februara za “odabrane članove ‘Nike’ kluba”, a za ostale potrošače će biti predstavljeni tokom 2021. godine.





(Admir Oručević)

NikeDizajn
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.