25.1.2016. 9:03
0
Toše Proeski bi danas napunio 35 godina
Toše Proeski je karijeru započeo kada mu je bilo tek 10 godina, fascinantnim izvođenjem Ave Marije.
Sa 15 godina već je nastupao na festivalu Makfest, a s pjesmom "Srce nije kamen" osvojio je top liste radijskih stanica, u pripremi je zatim bila i inostrana karijera.

Uz muziku, bavio se i humanitarnim radom kao UNICEF-ov ambasador dobre volje, a za svoja je dobra djela 2002. godine primio i priznanje Majke Tereze.

Nažalost, karijeru koja je obećavala i njegov mladi život naprasno je prekinula saobraćajna nesreća. Toše Proeski poginuo je oko 6.20, 16. oktobra 2007. godine na autoputu A3, na putu iz Skoplja za Zagreb.

Automobil koji je vozio Georgij Georgijevski udario je u teretno vozilo nakon što je vozač zaspao za volanom. Menadžerica Ljiljana Petrović, koja je lakše povrijeđena, spavala je u trenutku nesreće baš kao i Toše, ali je on preminuo od teških povreda kičme.

Istraga je pokazala kako se vazdušni jastuci u trenutku nesreće nijesu otvorili.

(CDM/Alen Avdić)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.