18.10.2016. 19:23
1
Hamza Škrijelj promovisao spot za numeru "Kasida majci": Ona živi sama, čekajući evlad da dođe, ali je smrt ta koja je došla prije
Mladi pjevač, Hamza Škrijelj, promovisao je svoj novi spot, a riječ je o numeri koja nosi naziv "Kasida majci".

Piše: Haris Ahbabović

Muziku je napisao Eldin Bihorac, koji je zaslužan i za aranžman, dok tekst potpisuju Jahja Fehratović i Hamza Škrijelj.

"Kasida majci nastala je kao, mogu slobodno reći, nastavak projekta cjelokupne priče o porodici. Prije nekoliko mjeseci moj prijatelj i kolega Eldin Huseinbegović objavio je pjesmu 'Biser' koja govori o tome kako su, rastankom roditelja, djeca ostala da čeznu i pate za majkom, dok je Kasida Majci inspirisana otprilike sličnim motivima, s tim što je u ovom slučaju majka ostala sama, dok su djeca krenula u svijet tražeći svoju nafaku. Ona živi i stari sama, čekajući evlad da dođe iz daleka, međutim, smrt je ta koja je došla prije", kaže ovaj mladi pjevač o samom nastanku ove kaside.

U spotu glume Muradija Nokić, Meka Dečković, Mehmed Trtovac, Dženita Škrijelj, Hamza Škrijelj i Emir Ujkanović. 

"Sam spot je jedna retrospektiva života mladića koji je svoju nafaku krenuo da traži po svijetu, zaboravljajući često na majku koju je ostavio u porodičnoj kući. Ulogu tog mladića sam prezeo na sebe, iako sam po prirodi jako vezan za majku i uvijek sam uz nju. Kako su mu dunjalučke vrijednosti bile važnije od majčine blizine, majka je preselila na Bolji svijet, čekajući ga i čeznući za njim. Došao je, ali ovog puta prekasno. Gospođa Muradija Nokić glumi staru majku koja je nekako i najveća emocija ovog spota. Nakon smrti svoje majke prisjeća se svog djetinjstva i trenutaka u kojima je majka uvijek bila uz njega. Mladića iz djetinjstva odglumio je Mehmed Trtovac, inače biser našeg projekta. Djeca su, zaista, naše najveće bogatstvo", poručuje Hamza Škrijelj.

 
1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.