3.4.2017. 14:06
0
Nakon sedam godina pauze Jamiroquai izdali novi album
Britanski bend Jamiroquai su nedavno objavili osmi studijski album “Automation”, i to prvi nakon sedmogodišnje pauze. Ujedno, sa ovim albumom bend je obilježio i 25 godina postojanja.
Davne 1992. godine na scenu je stupio jedan novi bend, bend koji se izdvajao svojim funky jazz zvukom i specifičnim stajlingom. Iako su mnogi mislili, a poneki i dalje misle da je u pitanju pjevač, iza imena Jamiroquai se zapravo krije bend kojeg čini devetorica sjajnih muzičara. U toku svoje duge karijere su izdali 30 singlova, obišli cijeli svijet u okviru 10 turneja, upisali se u Ginisovu knjigu rekorda, a još uvijek znaju da nas iznenade i oduševe svojim novim izdanjima.

Njihov novi album koji je upravo izašao mnogi kritičari već zovu najboljim Jamiroquai albumom do sada. “Automation” je, po riječima pjevača benda Jay Kay-a, kompletan album, cjelina na kojoj nijedna pjesma ne služi kako bi se samo popunio prostor na izdanju. Ovim albumom su htjeli da naprave cjelinu koja će ostvariti balans između onoga što članovi benda vole sa onim zbog čega ih njihovi fanovi prate i vole već više od dvije decenije. 

Na dan objave albuma, bend je održao i mini koncert u Londonu, a već krajem maja će krenuti na “Automation” turneju u okviru koje će održati preko 30 nastupa. U okviru koncertne promocije i evropske turneje albuma „Dynamite“ 2005. godine Jamiroquai su 23. juna gostovali i u Sarajevu.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.