28.9.2017. 16:29
0
Volite “Lose yourself” od Eminema? Vole je i psihipate
Na osnovu naučne studije koja je sprovedena na Univerzitetu u Njujorku otkriveno je koja je to pjesma omiljena među psihopatama.
Istraživanje je sprovedeno nad 200 osoba sa poremećajem psihopatije, a pušteno im je 260 pjesama. Ova studija je upoređivala muzičke ukuse volontera (koji imaju poremećaj) sa rezultatima koje su imali na testu ličnosti da bi se uvidjelo postoji li povezanost između muzičkih naklonosti i psohopatskih osobina.

Najveći broj psihopata obožava repera Eminema, a naročito vole njegovu pjesmu „Lose Yourself”.


Pri vrhu omiljenih pjesama psihopata se našla i  „No Diggity” grupe Blackstreet.


Utvrđeno je i koje pjesme osobe sa poremećajem najmanje vole. To su „My Sharona” grupe The Knack’s, kao i „Titanium” od Sie.

Procjenjuje se da jedan procenat svjetske populacije odgovora „foto-robotu” psihopate, dok je svaki peti zatvorenik identifikovan kao psihički bolesnik.

(Alen Avdić)
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.