25.2.2018. 18:08
0
Veliki koncert u Skenderiji za sve ljubitelje elektronske muzike: Večeras u Sarajevu poznati njemački sastav Kraftwerk
Večeras će sarajevskoj Skenderiji po prvi put nastupiti njemački muzički sastav Kraftwerk, koji će publici prirediti jedinstven audio-vizuelni doživljaj u trodimenzionalnom formatu.

Zahvaljujući organizaciji agencije „Gramofon“ ljubitelji elektronske muzike dobili su priliku i da u glavnom gradu BiH dožive koncert u okviru turneje na kojoj Kraftwerk promoviše magnum opus '3-D The Catalogue' koji je ove godine dobio Grammyja kao najbolji dance/elektronski album.

U Skenderiji nastupit će u dvije postave. Prvu čine članovi Kraftwerka Ralf Hütter, Henning Schmitz, Fritz Hilpert i Falk Grieffenhagen, a drugu postavu četiri robota, identična članovima benda, koji će tokom izvođenja čuvenog singla "The Robots" zamijeniti na pozornici članove Kraftwerka.

Ovaj 3D koncertni nastup predstavlja vrhunac savremene koncertne produkcije popraćen 3D videoprojekcijama koje su dosad neviđene na koncertnim nastupima.

Zato je jučer u Skenderiji počela instalacija produkcije koja je gotovo stadionska - bina od 18 metara sa video ekranom od 12 metara širine, vrhunska razglasna i rasvjetna oprema uz šest 3-D projektora.

Pjesme njemačkog sastava “The Robots”, “Autobahn”, “Pop-corn”, “The Model” ili “Computer Love” postavile su temelj za muziku 21. stoljeća.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.