11.4.2018. 16:18
0
Studenti jazza sarajevske Muzičke akademije nastupili na 'Zeničkom proljeću'
Bosanskohercegovački jazz muzičari, koji pohađaju Muzičku akademiju u Sarajevu, nastupili su na 23. Međunarodnoj kulturnoj manifestaciji “Zeničko proljeće”.

Pod mentorstvom profesora Sinana Alimanovića, u različitim instrumentalnim i vokalno - instrumentalnim kombinacijama malih sastava jazz combo banda, predstavili su vlastito poimanje jazza, izvodeći neke od fundamentalnih jazz standarda ali i kompozicije domaćih autora.

U okviru koncertnog programa, koji je trajao više od dva sata, izveden je bogat repertoar, a neke od kompozicija su bile: “Fascinating Rhythm” (G. Gershwin), “Alone Together” (A. Schwartz), “Lejla” (S. Alimanović), “Bags’ Groove” (M. Jackson) i “On Green Dolphin Street” (B. Kaper).

Uskoro će biti upriličena i promocija nosača zvuka, prvog jazz koncerta studenata Muzičke akademije u Sarajevu, najavili su organizatori.

(Fena/Alen Avdić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.