20.5.2018. 20:30
0
Gitara Boba Dylana prodana za 495.000 dolara
Legendarna gitara s prijelaza Boba Dylana s folka na električni zvuk prodana je u subotu za 495.000 dolara u New Yorku na dražbi posvećenoj "ikonama glazbe".

Gitaru Fender Telecaster iz 1965. koja je pripadala Robbieju Robertsonu, gitaristu Boba Dylana, koristili su kako Dylan tako i Eric Clapton i George Harrison, po aukcijskoj kući Julien koja je organizirala prodaju. Procijenjena je između 400 i 600 tisuća dolara. 

Obilježila je prijelaz folk glazbenika iz "The Times They Are A-Changin" na električni zvuk pjesmama poput "Like a Rolling Stone". 

Među ostalim slavnim gitarama prodanim u subotu našla se i prva električna gitara Georgea Harrisona, Hofner Club 40, prodana za 430.000 dolara, te gitara Fender Telecaster od ružina drveta izrađena za Elvisa Presleyja 1968., prodana za 115.200 dolara, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.