17.8.2018. 12:24
0
Indira Forza fenomenalnim nastupom zatvorila Sarajevsko After Film
U okviru završne večeri Sarajevsko After Film-a, nastupila je Indira Forza koja spada među najpoznatija imena regionalne dance scene.

Karijeru započinje 1996. godine u bendu Colonia s kojim je tokom nešto duže duže od dvije decenije zauzimala vrhove lista popularnosti. Brojni albumi, nastupi na regionalnim muzičkim festivalima i koncertima, te niz hitova obilježili su njihovu zajedničku saradnju. 

Godine 2017. Indira se odlučuje za samostalnu karijeru pod imenom Indira Forza, izdaje vlastiti album i nastavlja sa nastupima uživo, obilježenim isključivo pozitivnom energijom i dobrim raspoloženjem, zbog čega Indiru širom regije prati velika „vojska“ fanova. 

Kao predgrupa nastupao je Elvir Laković Laka, koji je na bh. muzičkoj sceni još od 1998. godine. 

Od tada je publiku postepeno osvajao objavljujući po jednu pjesmu i spot godišnje, što je 2007. godine rezultiralo objavljivanjem i prvog albuma - Zec. Iste godine, Laki se na sceni pridružuje i sestra Mirela, nakon čega uskoro bivaju odabrani za predstavnike BiH na takmičenju na Eurosongu u Beogradu, 2008. godine.

Na Electronic Stage-u nastupili su Francois X i TKNO. Ključni igrač pariske underground scene François X, već dekadu je jedno od najuticajnijih haus i tehno imena Francuske. 

Od svog produkcijskog debija 2009. godine, Francois je utvrdio svoje mjesto na sceni - a najprepoznatiji je po svojim izdanjima na di-džej Deep-ovoj Deeply Rooted etiketi. 

Robert Žigrai je još početkom 2000-tih postao dio scene elektronske muzike, a TKNO projekat započeo je prije 4 godine. 

Nakon što je njegova muzika postala prepoznatljiva na svjetskoj sceni, osnovao je svoju etiketu Tauten, posvećenu promociji talentovanih artista Balkana i njihovog stilski raznovrsnog tehno zvuka. 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.