21.8.2018. 20:45
0
Jacksonov "Thriller" više nije najprodavaniji na svijetu
'Box set' najvećih hitova Eaglesa pretekao je ''Thriller'' Michaela Jacksona kao najprodavaniji album svih vremena, po podacima američke diskografske udruge.

''The Eagles: Their Greatest hits 1971-75'', kompilacija je prvih četiri albuma country-rock grupe i prodana je u 38 milijuna primjeraka, pretekavši tako ''Thrillerovih'' 33 milijuna.

Ta je ploča ionako bila najprodavanija 2009. kada ju je pretekao Thriller, kojem je povećana prodaja neposredno nakon smrti Michaela Jacksona.

''Hotel California'', album Eaglesa iz 1976. s istoimenimem hit singlom, na trećem je mjestu najprodavanijih s 26 milijuna prodanih primjeraka.

Novi sustav rangiranja uključuje fizičku prodaju albuma i streaming, koji ranije nije bio uključen u kalkulaciju.

''Zahvalni smo svojim obiteljima, našim menadžerima, našem timu, ljudima na radijima, i najviše, vjernim obožavateljima koji su ostali uz nas kroz sve uspone i padove tijekom 46 godina. Bila je to vožnja za pamćenje'', rekao je Don Henley, 71, suosnivač Eaglesa u izjavi koju prenosi Rolling Stone.

Nakon smrti pjevača Glenn Freya (67) 2016. godine, grupa se reformirala i nastavila sa turnejama već sljedeće godine i još je aktivna, prenosi N1.

(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.