27.11.2018. 9:43
1
Dua Lipa: Nikad ne bih uspjela da nisam napustila Kosovo
Pop pjevačica Dua Lipa danas je jedna od najizvođenijih pjevačica u svijetu, koja je sa samo 23 godine prodala 32 miliona singlova.

Za dpa je kazala kako ni u kojem slučaju ne bi uspjela postati pjevačica da kao tinejdžerica nije napustila svoj kosovski dom. Dodala je da joj jako smeta to što se brojnim mladim ljudima u njezinoj rodnoj zemlji takva prilika nikada neće pružiti. 

Lipa je rođena 1995. godine u Londonu. Roditelji su joj kosovski Albanci. Kad je bila vrlo mala, vratili su se nakratko na Kosovo te potom odlučili nastaviti život u Londonu. 

"Neko mi je u jednom intervjuu kazao: 'Čini se kao da imaš imigrantsku radnu etiku.' A meni se tada učinilo da je to vrlo neobičan komentar", prisjeća se mlada pjevačica. 

No kaže da shvaća na što je novinar mislio jer je radnu etiku stekla od svojih roditelja. 

"Gledajući ih kako paralelno rade nekoliko poslova, danju i noću, shvatila sam da se ni do čega ne stiže jednostavnim putem i da za sve što želite postići morate vrlo naporno raditi", kazala je. 

Na pitanje o tomu kako se osjeća kada je posrijedi britanski odlazak iz EU-a, odgovorila je: "Ja ne vjerujem u Brexit. Naš je svijet uglavnom satkan od različitosti... Kada živite u Londonu, poznajete brojne domaće stanovnike, no i one koji nisu odavde", odgovorila je. 

No premda smatra da "Brexit nije dobar izbor za Britance", kaže kako "stanovnici Velike Britanije iz tog poteza moraju izvući ono najbolje", piše Index hr.

(Alen Avdić)

1
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.