19.5.2019. 8:39
0
Predstavnik Holandije pobjednik Eurosonga
Predstavnik Holandije Dankan Lorens pobijedio je 25 drugih takmičara u finalu 64. nadmetanja za Pjesmu Eurovizije održanom sinoć u Tel Avivu, u Izraelu.
On je bio jedan od favorita, a pjevao je setnu baladu "Arkada". To je prvi put da je Holandija osvojila prvo mjesto na ovom takmičenju od 70-tih godina prošlog veka. 

Drugo mjesto je zauzela Italija, treća je Rusija, a četvrta Švajcarska, kako je saopšteno rano jutros nakon prebrojavanja glasova žirija i publike. U finalu takmičenja gostovala je pop ikona Madona. Sjeverna Makedonija zauzela je osmo mjesto, dok su naše komšije iz Srbije, Albanije i Slovenije imale loš plasman.

(NAP/Alen Avdić)
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.