13.10.2019. 10:38
0
Hauser objavio prvi samostalni singl
Čelista Stjepan Hauser, kojeg znamo kao člana dua 2cellos, objavio je prvi solo singl i spot. Odlučio je da obradi “Labudovo jezero” od Čajkovskog uz pratnju Londonskog simfonijskog orkestra.

Pjesmu prati i spot u kojem je Hauser okružen predivnim balerinama iz Sanrema.

“Kroz život i karijeru su mi određene kompozicije prirasle srcu. Kompozicije koje imaju posebnu dramu, pokretačku melodiju, duboku romantiku. “Labudovo jezero” je jedna od takvih. Mogućnost da je snimim s Londonskim simfonijskim orkestrom mi je napokon dala priliku da podijelim strast za tom muzikom na način kako sam uvijek zamišljao”, rekao je Hauser.

U ponedjeljak, 14. oktobra Hauser će najaviti nadolazeću turneju u 2020. koja će uključivati gradove širom Evrope.

Hauser i Luka Šulić, od nedavno nastupaju solo. Čelisti iz Hrvatske posvetili su se nastupima širom svijeta nakon što su kao duo stekli globalnu slavu, prenosi CDM.


(Amila Alijagić)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.