3.4.2020. 13:12
0
Letu štuke puštaju „antene iz karantene“
U doba izolacije, kada svi pokušavamo što više ostati kod kuće i izlaziti samo kada je nužno, i našim muzičarima je teško snimiti nove pjesme i spotove, ali je zato upravo sada važno da budu što kreativniji. Naime, na njima je uvijek i dodatna društvena odgovornost da posebno sad kad je teško, a ne samo u sretnim trenucima, pokušaju ljudima olakšati teška životna razdoblja te barem prividno kroz muziku stvoriti svijet u kojem se mogu opustiti i nakratko zaboraviti na stvarnost.
U skladu s time, Letu Štuke odlučili su pod zajedničkim nazivom „Antena iz karantene“ svojim starim pjesmama udahnuti novi život zanimljivim video spotovima nastalim u doba samoizolacije. 

U vrijeme pandemije i karantene imamo potrebu komunicirati s našim fanovima. Zato puštamo antene koje će vam emitirati neke stare pjesme s novim video brojevima.  Zamislimo se nad svijetom i samim sobom, a zatim se okrenimo životu i njegovoj suštini. Sve prolazi, proći će i pandemija. Čuvajmo sebe i druge. Budimo odgovorni“,  ističe Dino Šaran.

Prvi singl u sklopu projekta „Antena iz karantene“ – „A kad boli“, s albuma „Brojevi računa“ iz 2011. godine, objavljen je 14. marta, a 1. aprila, na redu je pjesma iz davne 2008. godine koju objavljuju kao službeni singl s popratnim video spotom.

Riječ je o pjesmi „Paranoja“ koja je objavljena na albumu „Proteini i ugljikohidrati“. Pjesmu prati smiješni, animirani video broj koji su prigodno odlučili objaviti na 1. april.



'Paranoja' je satirični song i ima namjeru svojim sadržajem i popratnim videom uveseliti i nasmijati publiku u ovim teškim danima. Pjesma je objavljena još 2008. na albumu "Proteini i ugljikohidrati", a sada konačno ima i video čiji je editor naš John Doe. Uživajte!“ – rekao je Dino Šaran.

Ovim svakako ne završava „Antena iz karantene“ uspješnog benda. Kreativni dvojac Dino Šaran i John Doe već pripremaju nove video uratke, a koja je sljedeća pjesma na redu saznat ćemo uskoro.
 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.