11.4.2020. 22:13
0
Rita Oro strahuje za majku koja je doktorica
Britanska pjevačica kosovskog porijekla Rita Ora otkrila je za "Entertainment Tonight" da je njena majka Vera, po zanimanju psihijatar i da svaki dan odlazi u bolnicu da pomaže tokom pandemije koronavirusa.

- Kada je ona kao psihijatar u ovoj pandemiji u tolikom poslu, jasno je koliko nam očajnički treba ljekara svake vrste. I ona je na prvoj liniji odbrane od virusa. Svaki dan je zovem i podsjećam da održava distancu. Uplašena sam, a i ona je. Svaki dan prolazi kroz rizične situacije - kaže Rita.

- Moja mama je presretna što može da pomogne, ona je prosto takva osoba. Veoma je jaka, a održava je i njena vera. Ona je nevjerovatno jaka, sposobna žena - kaže Rita.

Ritini majka i otac, Besnik i Vera, riješili su da sa porodicom pobjegnu od rata u bivšoj Jugoslaviji. Rita je tada imala samo godinu dana, a njena sestra Elena imala je tri godine. Po dolasku u Englesku, djevojčice su odvojili od roditelja dok se njihov status nije razriješio.

- Poslali su nas pravo u sirotište, mene i moju sestru, jer su naši roditelji bili izbjeglice. Imali smo sreće što smo pobjegli. Aerodrom se zatvarao i tada već nisu puštali nikoga da ode. Bili smo na poslednjem avionu koji je odlazio iz zemlje i to je za njih bilo veoma strašno - kazala je Rita, koja je nekoliko mjeseci bila odvojena od roditelja.

Kada je odrasla, Rita je odlučila da postane pjevačica, zbog čega je odustala od školovanja. Otac joj je dao rok od godinu dana da uspije u svojoj namjeri. U suprotnom, morala bi da se vrati na koledž. Zbog toga, kaže, nekoliko godina nije razgovarala sa roditeljima. Ipak, sve nesuglasice sada su riješili.





0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.