30.9.2020. 18:55
0
Umrla pjevačica Helen Reddy, poznata po feminističkom hitu 'I Am Woman'
Australska pjevačica Helen Reddy, koja se proslavila feminističkom himnom "I Am Woman" (Ja sam žena), umrla je u Los Angelesu u dobi od 78 godina, objavila je u srijedu njezina obitelj.

"Bila je divna majka, baka, istinski izvanredna žena", napisala su njezina djeca Traci i Jordan na službenoj stranici pjevačice.

Reddy je prva Australka koja je osvojila nagradu Grammy za svoj hit "I Am Woman" objavljen 1971.

U prigodnom govoru kada je primala nagradu 1973. zahvalila je Bogu o kojem je govorila u ženskom rodu rekavši "jer Ona čini sve mogućim".

Riječi pjesme "Ja sam žena, čuj me kako ričem", poslužile su kao krik na feminističkim skupovima 70-ih godina.

Reddy je bila aktivistica i glumica, a za kanadski CBC Radio 1972. je rekla da želi doprijeti do "srca i umova" žena i "pružiti im samopouzdanje kakvo nikada nisu imale".

Reddy je zadnjih godina živjela povučeno pošto joj je dijagnosticiranja demencija.

Reddy je rođena 25. listopada 1941. u Melbourenu, a o njezinu životu nedavno je snimljen film premijerno prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu u rujnu 2019., prenosi Hina.

(Fena)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.