25.12.2020. 9:55
0
Platfoma u znak solidarnosti sa zatvorenim klubovima na Balkanu
Platforma United We Stream, pokrenuta u znak solidarnosti sa klubovima širom svijeta koji su zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, zaživjela je i na Balkanu, gdje je na hiljade zaposlenih u industriji noćnog klupskog života trenutno bez posla, a i čitava muzička scena suočava se sa egzistencijalnom krizom, piše Seecult.

Uspješna donatorska kampanja pokrenuta je najprije u martu u Berlinu, a prerasla je u globalnu platformu u digitalnom prostoru, koja je do sada privukla više od 40 miliona virtuelnih posjetilaca. Žanrovski različiti striminzi povezuju lokalne prostore za kulturu, umjetnike, kulturne radnike, kompanije i institucije sa globalnom publikom, nudeći program sa više od 450 lokacija u više od sto gradova, u kojima je učestvovalo do sada više od 2.200 umjetnika.

U okviru platforme United We Stream, pokrenuta je i inicijativa United We Stream Balkans za spasavanje klupske kulture na Balkanu, prenosi Seecult.

Platforma United We Stream Balkans, koja je dobila o podršku Gete instituta, predstavljaće neke od najčuvenijih klupskih lokacija u glavnim gradovima zemalja u regionu. Počev od 8. januara, digitalni posjetioci imaće mogućnost da uživaju u kvalitetnom programu koji obuhvata lokalne scene u pet zemalja - Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Srbiji.

Emitovanjem raznovrsnih DJ setova i drugih nastupa uživo, platforma United We Stream Balkan, kako je najavljeno, pružiće svima mogućnost za uživaju u muzici dok provode više vremena u zatvorenom prostoru, trudeći se da doprinesu tako borbi protiv korona virusa.

Svi zainteresovani mogu, osim uživanja u striminzima, pomoći omiljenim klubovima ličnim donacijama, piše seecult.org


(Admir Oručević)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.