31.3.2021. 12:21
0
Sjevernomakedonskom predstavniku na Euroviziji prijete smrću
Ministrica vanjskih poslova Bugarske Ekaterina Zaharijeva izjavila je da je predstavnik Sjeverne Makedonije na Pjesmi Eurovizije, Vasil Garvanliev, dobio više od 400 prijetnji po život zato što je rekao da ima i bugarsko državljanstvo.

Da li je normalno da u 21. stoljeću ne možete da kažete da ste državljanin dvije zemlje? Ili da razgovaramo o tome da bude odstranjen zbog toga”, zapitala je Zaharijeva, prenose mediji.

Vasil Garvanliev je sjevernomakedonska zvijezda čudo od djeteta, solista zbora, klasični operski pjevač i pop pjevač. Mononimno je poznat i kao Vasil. Trebao je predstavljati Sjevernu Makedoniju s pjesmom “You” na Euroviziji 2020. u Roterdamu prije nego što je događaj otkazan. Na prvoj polufinalnoj večeri 18. svibnja ove godine, Vasil bi trebao nastupit s pjesmom “Here I Stand”.


(Fena)

Eurovizija
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.