16.12.2021. 16:00
0
Bruce Springsteen prodao izdavačka muzička prava za 500 miliona dolara
Bruce Springsteen prodao je master snimke i izdavačka prava za svoje životno djelo Sonyju za prijavljenih 500 miliona dolara (376 miliona funti).

Ugovor daje Sony vlasništvo nad njegovih 20 studijskih albuma, uključujući klasike poput Born To Run, The River i Born In The USA, prema brojnim američkim izvještajima. Dvadesetostruki dobitnik Gremija, Springstinova muzika je prošle godine ostvarila prihod od oko 15 miliona dolara.


Njegov ugovor uslijedio je nakon slične prodaje Boba Dylana, Blondiea i Davida Bowieja. Warner Music je kupio svjetska prava na Bowiejevu muziku u septembru, a Dylan je u decembru prošle godine prodao svoj katalog od više od 600 pjesama Universal Music Group-u po kupoprodajnoj cijeni od 300 miliona dolara.


Ugovori pružaju trenutnu finansijsku sigurnost umjetnicima i njihovim posjedima, dok se vlasnici prava nadaju da će profitirati izgradnjom novih tokova prihoda za muziku putem licenciranja filmova i TV-a, robe, naslovnih verzija i tantijema za izvođenje.


(Amer Mujezinović)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.