27.5.2022. 17:43
0
Održan koncert profesora ESMAE Porto pod okriljem 15. Majskih muzičkih svečanosti
Pod okriljem ovogodišnjeg izdanja festivala Majske muzičke svečanosti, sinoć je održan koncert grupe profesora ESMAE - Escola Superior de Música e Artes do Espetáculo sa Politecnico di Porto.

Mário Azevedo (uvodno izlaganje), Nuno Pinto (klarinet),  Bruno Pereira (glas) i Marco Conceição (live elektronika) nastupili su u Bosanskom kulturnom centru KS, saopćeno je iz UNSA.

Nakon uvodnih napomena o programu koje je s publikom podijelio profesor Azevedo, klarinetista Nuno Pinto izveo je “New York Counterpoint” Stevea Reicha, kao i “Time Spell” savremenog portugalskog kompozitora João Pedra Oliveira.

Bruno Pereira predstavio se vokalnim performansom “Lullaby” iz “Songs to Fly”.

Pinto, Pereira i Conceição su priredili zajednički improvizacijski set nazvan “Sarajevo Sea”, dok je koncert zaokružen Pintovom interpretacijom “Foi Deus” čuvene pjevačice fada Amálije Rodrigues u aranžmanu Heldera Bettencourta.

Ovaj događaj upriličen je kao dio programa petodnevne posjete profesora ESMAE Porto, realizovane u okviru projekta Erasmus+ kao rezultat novouspostavljene saradnje ove institucije sa Muzičkom akademijom UNSA.

(A. Balićevac)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.