7.8.2022. 18:45
0
Telefonirao ga i papa Franjo: Bivši DJ Madonna se zaredio pa napravio pobožni rave party
Papa Franjo telefonirao je DJ Madonni nakon što je saznao da je organizirao pobožni rave party.

Michele Madonna (48), inače poznati DJ Madonna i advokat, nedavno se zaredio i trenutno je župnik u veoma problematičnoj napuljskoj četvrti Montesantu, navodi Jutarnji.hr.

Sin vlasnika diskokluba, do svoje 23 godine radio je kao diskjockey, a tek zatim se opredijelio za svećenički poziv, pa je zaređen kad mu je već bilo 30 godina. Na glas je izišao po svojim inovativnim metodama pastorala mladih. Umjesto da sjedi u župnom uredu i čeka ko će navratiti, don Madonna (u Italiji redovito popa zovu prezimenom, za razliku od Hrvatske) hoda ulicama i koristi priliku da ispovijeda, približujući Bogu one koji možda u crkvu ne bi svratili. 

Prije mjesec dana organizirao je pobožni rave: stotinjak i više mladih plesali su svu noć uz kršćansku glazbu, smiksanu i remiksanu na način prikladan disku, s prekidima za zajedničku molitvu. Glas o tome stigao je i do Vatikana, odnosno baš do Doma Sv. Marte. I tako je, tvrdi rimski Il Messaggero, pozivajući se na "bliske saradnike" don Madonne, u četvrtak zasvirao mobitel.

"Halo, ne šalim se, ovdje Papa", predstavio se papa Franjo, koliko je vjerovati rimskom dnevniku. Papa se raspitao o detaljima župnikovih aktivnosti, čak ga je, kažu, zamolio da ga i ubuduće informiše o svome radu.  



(Aldina R.) 

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.