13.2.2023. 15:39
0
Šemsa Suljaković: Pjevači sada traju ko abdest
Šemsa Suljaković jedna je od najboljih bosanskohercegovačkih pjevačica narodne muzike, koja je s pravom dobila nadimak kraljica folka.

U karijeri koja traje više od pet decenija snimila je veliki broj hitova, održala stotine koncerata, a iako u penziji, ne odriče se druženja sa vjernom publikom. Danas živi u Švedskoj, u malom mjestu 90 kilometara od Stockholma, pjevački je aktivna, a najviše uživa u šetnjama i vremenu provedenom sa porodicom i unucima, kazala je Šemsa Suljaković u intervju za Faktor.

Prokomentarisala je i današnju muzičku scenu.

– Od toliko pjevača, recimo na “Zvijezdama Granda”, odvoji se jedan ili dva i traju ko abdest. Ja pjevam pjesme koje sam snimila prije 30-40 godina i koje danas djevojčice pjevaju. To su pjesme. Te pjesme, gdje dolje mora ići titl, ne cijenim. Kako će raja sjesti, popiti, naježiti se na takav tekst. Nema od toga ništa. Čast izuzecima jer ima stvarno finih pjevača i pjevačica. Aleksandra Prijović pjeva za četiri pjevačice. Tu je i Tanja Savić, naši Emina Tufo, Amela Zuković, Nihad Alibegović… Jako volim slušati Ferida Avdića, pogotovo sevdalinke. Hanka Paldum je bez konkurencije. Više se može nabrojiti u komšiluku, ali šta možemo. Bosanci su vazda pjevali, ali nema ko da ih podrži, da ih pogura – zaključuje Šemsa na kraju razgovora.


(Admir O.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.