14.5.2024. 11:33
0
Bambie Thug kazala ono što milioni ljudi misli: "Nadam se da Izrael neće učestvovati na sljedećem Eurosongu"
Predstavnica Irske na Eurosongu, Bambie Thug, bila je u centru pažnje na ovogodišnjem izdanju najpopularnijeg muzičkog takmičenja u Evropi.

Osim zbog svog kontroverznog nastupa, koji su mnogi nazvali satanističkim, te opredjeljenja da se izjašnjava kao nebinarna osoba - Bambie je skrenula pažnju podrškom za Palestinu.

Ona je bila jedna od prvih učesnica Eurosonga koji su još prije početka takmičenja pozvali na prekid vatre u Gazi, a planirala je i podržati Palestinu detaljima u koreografiji za svoj nastup. Međutim, organizatori joj to nisu dozvolili.

Njena podrška Palestini izazvala je gnusne komentare izraelskog emitera KAN, čiji je komentator uoči početka njenog nastupa poručio: "Ona je govorila negativno o Izraelu, ali o tome možemo kasnije. Pripremite svoje kletve".

Bambie Thug i irska delegacija požalili su se na ovaj ispad izraelskog javnog emitera, ali za sada nisu naišli ni na kakvu podršku EBU-a koji organizuje Eurosong.

"Izraelski KAN nije poštovao pravila i nadam se da sljedeće godine Izrael neće moći da se takmiči zbog toga", rekla je Bambie Thug nakon završetka takmičenja.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.