28.5.2024. 13:55
0
"Vrijeđali su me jer sam nastupio u Zetri na koncertu Aleksandre Prijović a dok je u Gazi bio rat. Ja sam to ignorisao, ali mi nije jasno bilo"
Popularni bh. pjevač Aldino Kurić, bio je gost nove epizode podcasta "Opet Laka".

Aldino je govorio i nastupu na koncertu Aleksandre Prijović, ali i uvrede koje je dobijao jer je pjevao dok se u Gazi dešava rat.

– Navikli smo se na Gazu. Ispočetka je bila kriza, ja se žderao na početku, nisam spavao. Pa onda me napadoše kad sam bio gost kod Aleksandre Prijović. Ovamo meni u inbox dolazi: “Sram te bilo.” Bio sam gost u Zetri, pjevao. “Ja pjevam kod Aleksandre, a Gaza gori”. To je bila “friška” Gaza. Nema kakvih uvreda mi nisu napisali. Ja sam to izignorisao, ali mi nije jasno – ja sad kriv za Gazu. Mislim da sam ja najkrivlji za Gazu. Sve je od mene krenulo, priča Al Dino, te nastavlja:

– I kažem ja: “Čekaj, ja pjevam. To mi je posao. Ja jedino to znam raditi. I sada ja ne smijem raditi svoj posao, ti ne smiješ. A Gaza… Sram te i stid bilo.”

Laka se nadovezao:

– A kada sam ja bio u Goraždu, misliš da svijet nije svirao?

Al Dino nastavlja svoje iskustvo sa porukama koje je dobio zbog nastupa.

– Neki su se pozivali na tu vjersku solidarnost. Oni su naša braća i sestre muslimani. Da, tamo ginu muslimani, ali ginu i pravoslavci. A ja vidim ovdje, braća i sestre uredno idu na iftar, sjede po kafićima, šetaju, hodaju. Vojno sposobni, koji bi mogli tamo da pomognu. Niko se nije javio u dobrovoljce da ode tamo pa da pomogne braći i sestrama, navodi Al Dino.

(Ajdin B.)

 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.