4.9.2024. 12:53
3
Nakon smrti Bore Čorbe se oglasio legendarni Jura Stublić: "U smrti riječ prestaje i jedini odgovor na nju je šutnja"
Povodom smrti Bore Đorđevića oglasio se hrvatski legendarni muzičar Jura Stublić.

Muzičar, koji je inače rođen u Sarajevu, za Telegraf.rs naveo da izražava saučešće porodici, kolegama, prijateljima i svima koji su voljeli frontmena "Riblje čorbe".

"Izražavam sućut porodici, kolegama, prijateljima i svima koji su voljeli Boru i njegove pjesme. U smrti riječ prestaje i jedini odgovor na nju je šutnja. Zato ću šutjeti. Pustiti pjesnika da ode u miru. Mir želim svima nama", izjavio je Jura Stublić.

Podsjetimo, Jura Stublić je svojevremeno otpjevao pesmu "E, moj druže beogradski", antiratnu numeru, koja govori o besmislu rata, koja je snimljena u toku ratnih zbivanja na prostoru bivše Jugoslavije.



Ova pjesma je privukla pažnju svojevremeno i u Srbiji, a Bora Đorđević je sa grupom Minđušari snimio kontra numeru koja je nosila naziv "E, moj druže zagrebački".

 
3
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.