8.5.2016. 18:32
0
NASA pronašla planetu koja podsjeća na Zemlju?
Teleskop Kepler otkrio je nešto tako važno da su stručnjaci svemirske agencije NASA najavili za sutra konferenciju za novinare, prenose hrvatski mediji.

Piše: Haris Ahbabović

Otkad su ga lansirali 2009. godine, teleskopom Kepler otkriveno je više od 1.000 egzoplaneta, a još nekoliko hiljada čeka na potvrdu.

Sve se još drži u tajnosti i nikakvi detalji nisu saopšteni, ali zna se da NASA ovakve konferencije organizuje samo kod zaista velikih saznanja, kao što je bilo otkriće vode na Marsu.

Neki spekulišu da je pronađena planeta koja je nalik na Zemlju.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.