17.12.2017. 9:15
0
Američki, japanski i ruski kosmonauti poletjeli iz svemirskog centra u Kazahstanu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici
Američki, japanski i ruski kosmonauti poletjeli su danas iz svemirskog centra Bajonkur u Kazahstanu ka Međunarodnoj svemirskoj stanici /MSS/, gdje će stići za dva dana.

Astronauti Anton Shkaplerov iz "Roskosmosa", Norishige Kanai iz japanske Agencije za istraživanje svemira i Scott Ting iz NASA postepeno će se približavati MSS koja je u orbiti 400 kilometara iznad Zemlje. 

Nadzorne kamere iz letjelice snimile su članove posade neposredno nakon polijetanja, dok je u vidokrugu i igračka psa koju je Shkaplerova kćerka odabrala da bude indikator da su ušli u zonu bez gravitacije. 

Raketa "Soyuz" bezbjedno je ušla u orbitu deset minuta nakon lansiranja.

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.