9.8.2021. 17:31
0
Njemačka farmaceutska kompanija BioNTech ostvarila rekordni kvartalni profit
Njemačka farmaceutska kompanija BioNTech, koja je razvila prvu široko korištenu vakcinu protiv koronaviriusa Pfizerom, zabilježila je nagli rast profita u drugom kvartalu ove godine.

Kompanija sa sjedištem u Mainzu saopćila je danas da je ostvarila neto profit od skoro 2,8 milijardi eura od aprila do juna. Tom cifrom je povećan profit za prvu polovinu godine od 3,9 milijardi eura, u poređenju s neto gubitkom od skoro 142 miliona eura u prvih šest mjeseci 2020.

Neočekivana dobit od vakcine protiv koronavirusa zasnovane na konceptu mRNA pomoći će kompaniji da razvije lijekove protiv raka i ostalih bolesti, prenosi AP.


(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.