25.2.2015. 23:51
0
„Referendum je neozbiljna priča, SNSD je izgubio kompas!“
Još uvijek nema naznaka o dogovoru bh. lidera kada je implementacija presude „Sejdić-Finci“ u pitanju. Ni posljednji u nizu sastanaka, koji je održan u Pragu, nije donio značajniji rezultat, a lideri i dalje stoje pri svojim stavovima kada je rješenje ovog slučaja u pitanju.
Implementacija presude „Sejdić-Finci“ je prva tema sa kojom smo započeli razgovor sa Darkom Babaljem, poslanikom u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Što se tiče SDS-a, mi smo uložili amandmane na Ustav BiH prije nekih osam ili devet mjeseci i mislim da su ti amandmani prihvatljivi za svakoga. Oni su i danas u Parlamentu BiH. To je jednostavno rješenje presude, brisanje predznaka kako bi se svaki građanin BiH mogao kandidovati“, objasnio je prvi čovjek SDS-a u Istočnom Sarajevu.

U nastavku intervjua smo govorili o odnosima SDS-a i SNSD-a, naročito kada su naredni izbori 2014. godine u pitanju.

Vjerovatno je SNSD shvatio opasnost u kojoj se nalazi, da ono što su oni pričali u proteklih deset godina nije interesantno za narod jer ne rješava njihove ključne probleme“, objasnio je Babalj očigledni pad podrške glasača njihovoj konkurentskoj stranci.

SNSD je u posljednjim godinama svoje predizborne platforme gradio na pričama o referendumu.

Sama činjenica da je to jedna priča koja je ispričana, a nije ništa urađeno po tom pitanju, govori nam da je ta priča neozbiljna. Ukoliko vi stalno pričate o tom referendumu, a tog referenduma nema, onda ste ili neozibljni ili ste izgubili kompas. Oni su po meni izgubili kompas“, obrazložio je Babalj retoriku SNSD-a.

U nastavku prvog dijela intervjua smo govorili o političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, te o mogućim rješenjima za izlazak iz krize. Uskoro ćete moći pogledati i drugi dio intervjua sa prvim čovjekom SDS-a u Istočnom Sarajevu i poslanikom u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montaža: Ermin Ljumić

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.