25.2.2015. 23:57
0
„Zakržljali politički lideri koče napredak BiH i oni trebaju otići!“
Pitanje aktuelnih protesta u gradovima širom BiH su tema sa kojom smo započeli prvi dio intervjua sa Šemsudinom Mehmedovićem, poslanikom u Parlamentu BiH, koji je istakao da su protesti imali pozitivne i negativne efekte.
Suština problema je težak život u BiH, ekonomija, nezaposlenost, niska primanja“, tvrdi Mehmedović i dodaje da je poseban problem težak položaj zaposlenih.

Mehmedović tvrdi da fokus na implementaciji presude „Sejdić-Finci“ ometa političare u rješavanju ključnih problema.

Kada je sporni proces privatizacije u BiH, Mehmedović ističe da su donesene zakone koji su omogućili takvu privatizaciju doneseni pod uticajem međunarodne zajednice, te da oni nose značajan dio krivice za neuspjelu privatizaciju.

Kako bi se promijenila ta situacije, potrebne su promjene, a takve promjene sprječavaju određene političke snage.

Pa sprječavaju zakržljali politički lideri koji smatraju da je sudbina građana BiH u njihovim rukama. Ja odgovorno tvrdim da svi politički lideri trebaju otići! Oni su napravili takvu atmosferu“, izjavio je Mehmedović i dodao da se politički ambijent mora graditi na drugačiji način.

Navadene teme su samo dio razgovora koji možete pogledati u prvom dijelu intervjua sa Šemsudinom Mehmedovićem.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montaža: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.