26.2.2015. 0:03
0
„Na jastucima smo dobili koverte da moramo igrati u Adidasu!“
Predrag Pašić je tokom intervjua za Source.ba portal istakao kako je imao brojne opstrukcije tokom rada u Školi fudbala „Bubamara“. Upitali smo ga da nam objasni o kakvim se opstrukcijama radilo.
Kao viceprvaci BiH smo izbačeni iz takmičenja profesionalnih klubova. Ne samo Bubamara, Bubamara je prva zbog koje je to urađeno, a onda su sve ostale manje sredine izgubile mogućnost da se takmiče i da budu najbolji. Dakle, u našoj državi samo prvoligaši mogu biti najbolji, pa je tako prije tri godine izbačena najbolja kadetska ekipa, ekipa Kozare“, istakao je, između ostalog, Pašić u trećem i posljednjem dijelu intervjua sa legendom FK Sarajevo.

On također ističe pomoć Kantona Sarajevo i Grada Sarajevo Željezničaru i Sarajevu, te zapostavljanje Škole fudbala „Bubamara“.

Bivši slavni fudbaler Eric Cantona je Pašića uvrstio u svoj film o najvećim buntovnicima u svijetu fudbala, pa smo sa Pašićem razgovarali i o tom iskustvu, te o vremenu provedenom sa slavnim Francuzem.

Pašić je svojevremeno bio na korak od Crvene zvezde, ali je zahvaljujući reakciji tadašnjeg gradonačelnika Sarajeva ostao na Koševu, te je dobio jedan od najvećih ugovora u historiji kluba. Pašić ističe kako mu je ostanak u Sarajevu jedan od najboljih poteza u karijeri, a nakon Sarajeva je prešao u Stuttgart.

Razgovorom o klupskoj i reprezentativnoj karijeri Predraga Pašića smo i okončali treći i posljednji dio intervjua sa ovim sjajnim fudbalerom i prvim čovjekom Škole fudbala „Bubamara“.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Ermin Ljumić
Montažer: Emir Preljević
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.