26.2.2015. 0:06
0
Naser Orić: U ratu su bili veliki Srbi, a u Hagu jadnici!
Nekoliko mjeseci prije genocida u Srebrenici, tačnije 18. aprila 1995. godine, Naser Orić je po komandnoj liniji napustio Srebrenicu. Mnogo se polemike u posljednjim godinama javljalo zbog toga odlaska, a mnogi smatraju da bi ishod dešavanja u Srebrenici bio drugačiji da je on u julu boravio tu.
Upravo smo time započeli treći dio intervjua sa Naserom Orićem, a on je objasnio zbog čega je napustio Srebrenicu. Detalje u vezi sa povratkom u Srebrenicu, koji je prvobitno planiran, će Orić objaviti u novoj knjizi, koja bi se ove godine mogla pojaviti na tržištu.

Nakon agresije na BiH je protiv Orića podignuta optužnica pred Haškim tribunalom. Tu se susreo sa mnogim vojskovođama protiv kojih je ratovao tokom agresije. On je u razgovoru za Source.ba govorio o ponašanju ostalih optuženika za vrijeme njegovog boravka u Hagu.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj: Alen Alilović
Montažer: Emir Preljević

0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.