26.2.2015. 0:13
0
„Sejo Sexon je rekao da će na koncertima pjevati 'Bakir umjesto Bakira'“
SDP je za poziciju bošnjačkog člana Predsjedništva BiH kandidovao Bakira Hadžiomerovića, dugogodišnjeg novinara koji se proslavio emisijom „60 minuta“, koja je emitovana na Federalnoj televiziji.
Hadžiomerović je u razgovoru za Source.ba portal govorio o tome kako se snalazi sa druge strane kamere, te zašto se odlučio na kandidaturu za člana Predsjedništva BiH. Odmah po objavi kandidature, pojavile su se spekulacije da je SDP kandidovao njega kako bi pomogli lideru SDA Bakiru Izetbegoviću da lakše dođe do novog mandata u Predsjedništvu.

Bilo je tih spinovanja. Ja sam ozbiljan čovjek i ne bih ulazio u ovu priču da ne mislim da ću pobijediti. Ja mislim da je SDP kandidirao 'pravog Bakira'.  Često meni Sejo Sexon iz 'Zabranjenog pušenja' kaže, pošto oni imaju pjesmu 'Halid umjesto Halida', da će na nekim koncertima pjevati 'Bakir mjesto Bakira'. Nema tih dealova, to je čisti spin i siguran sam da ću ja biti novi Bakir u Predsjedništvu“, izjavio je Hadžiomerović.

Govorili smo i o oponentima za to mjesto, te generalno o fasciniranosti Bošnjaka za poziciju člana Predsjedništva, s obzirom da se za prethodne izbore kandidovalo njih deset.

Ja mislim da će to biti utrka između dva Bakira“, odgovorio je Hadžiomerović na pitanje o najvećem konkurentu na izborima, aludirajući na SDA-ovog kandidata Bakira Izetbegovića.

Ovo je samo dio tema prvog dijela intervjua sa Bakirom Hadžiomerovićem, a naredna dva ćete imati priliku pogledati u srijedu.

Novinar: Nedim Pobrić
Snimatelj i montažer: Ermin Ljumić
0
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.