4.9.2020. 15:49
2
"Braćo, nijeste sami": U Sarajevu održana povorka podrške za Bošnjake Crne Gore
"Braćo, nijeste sami" naziv je protesne vožnje koja je danas održana u Sarajevu. Kolona je krenula u 14 sata sa sarajevske Bentbaše u znak podrške Bošnjacima Crne Gore koji su nakon izbora postali meta verbalnih, ali i fizičkih napada.

Kolona od nekoliko desetina automobila prošla je glavnom gradskom saobraćajnicom od Bentbaše pa sve do Ilidže.

Građani Sarajeva na ovaj način pružili su podršku i iskazali empatiju prema muslimanima Crne Gore, a naručito Pljevlja, koji zadnjih nekoliko dana prolaze neviđenu torturu.

Koloni "Braćo, nijeste sami" pridružila su se i sva sarajevska taksi udruženja, članovi sarajevskih moto klubova, navijači FK Željezničar i FK Sarajevo, kao i brojna druga udruženja, pokreti, fondacije, ali i politički subjekti.


Novinar: Nermana Crnčalo
Snimatelji: Kenan Ćemo, Izet Tahirbegović
Montaža: Izet Tahirbegović

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.