24.5.2016. 10:39
0
Da li biste se iznenadili kada bi vas roboti "konobari" poslužili?
Roboti visine 1,2 metara uzimaju narudžbe, a potom mušterijama restorana donose hranu i piće. "Konobari" su posebno interesantni djeci koja pokušavaju shvatiti način rada robota-

Restorani u Kini u kojima su konobari roboti česta su pojava. Roboti u restoranu, u gradu Kunshan, koji se nalazi istoku Kine, svakim danom privlači sve više pažnje, javlja Anadolu Agency (AA).

Svi oni koji koji u restoran dođu da u uživaju u vrhunskoj hrani, imaju priliku da ih posluži jedan od deset robota.

Roboti visine 1,2 metara uzimaju narudžbe, a potom mušterijama restorana donose hranu i piće. "Konobari" su posebno interesantni djeci koja pokušavaju shvatiti način rada robota.

U restoranu se mogu vidjeti različiti modeli robota koji obavljaju različite poslove.

Djeci, ali i odraslima bude zanimljiv robot "Optimus Prime" visok tri metra opremljen ekranom na kojem se prikazuju različiti zabavni sadržaji.

Dva manja robota u restoranu su zaposleni kao "plesači" i "zabavljači".


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.