3.10.2019. 15:39
0
Uber predstavio obnovljenu verziju aplikacije: Evo i šta sve nudi
Poznati alternativni servis za prijevoz Uber predstavio je novu inačicu službene aplikacije koja se testira u SAD-u i nekoliko drugih tržišta.

Nova inačica prikazuje opcije Rides i Eats na jednom mjestu te ujedno omogućuje korisniku da brže i lakše odabere preferirani način prijevoza.

Kao jedna od novih opcija posebno se ističe Verify Your Ride opcija, koja će korisnicima omogućiti da pomoću četveroznamenkastog PIN-a verificiraju svoju vožnju odnosno da budu sigurni da su ušli u pravo vozilo (pomoću naknadne provjere PIN-a kod vozača). Dodatnu sigurnost korisnicima će u budućnosti pružiti tehnologija bazirana na ultrazvučnim valovima koja će također poslužiti kao metoda verifikacije korisnika, vozila i Uberovih vozača.

Poboljšana je i opcija slanja poruke hitnim službama (gdje takva opcija postoji) koja sada uključuje i podatke kao što je model vozila, tablice i lokacija vozila u kojem se korisnik nalazi.

Novost je i opcija Bike Lane Alert koja će korisnika upozoriti ukoliko se mjesto predviđeno za iskrcavanje iz Uberova vozila u blizini neke od biciklističkih staza (za preko 200 gradova u cijelom svijetu), piše SEEbiz. 

Real-Time ID Check opcija omogućiti će dodatnu provjeru da je vozač zaista onaj kojim se predstavlja u Uberovom sustavu, pomoću novih dodatnih mjera poput selfie fotografija koje prikazuju i neke nasumične radnje kao što je treptanje ili okretanje glave.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.