21.8.2022. 8:52
0
Superjahta za bogataše koja “imitira” najbržeg morskog psa na svijetu

Londonski studio State od Craft predstavio je svoj koncept za 120 metara dugu superjahtu inspiriranu elegancijom dugonosne psine – Mako.

Ova dugonosna psina može doseći brzinu od 74 kilometra na sat, a poznata je po svojoj nevjeroVatnoj sposobnosti skakanja uvis toom lova.

Superjahta MAKO zamišljena je kao istraživački brod s mogućnošću prelaska velikih udaljenosti, ali i kao plovilo s nultim ugljičnim otiskom.

Pogonski sistem sastoji se od električnih motora, gorivnog članka i spremnika vodika u kombinaciji sa solarnim panelima i sistemom za pohranu baterija, prenosi Dnevnik.hr.


Prostrano plovilo obuhvaća bazen i heliodrom. Na gornjoj palubi nalazi se i multifunkcionalni prostor koji se može iskoristiti kao fitness centar, soba za jogu ili kao vidikovac.

Dizajn služi kao platforma za prilagodbu ovisno o potrebama krajnjeg kupca.

Ona može biti pretvorena u privatnu jahtu bogataša zainteresiranih za istraživanje svjetskih destinacija, ali i komercijalno ekspedicijsko plovilo – čak i za polarna područja.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.