30.8.2017. 21:25
2
Dokazano je: Muškarci se pale na manje inteligentne žene
Američki naučnici napravili su istraživanje – koje otkriva muški kukavičluk.

Biti pametan je se*si? Čini se kako je istina upravo suprotna! Naime, američki naučnici otkrili su da frajeri padaju na cure gluplje od sebe, piše “24sata“…

U istraživanju su naučnici dali po jednom muškarcu i ženi test inteligencije. Potom su podijelili muškarcima rezultate – da vide jesu li bolje ili lošije od žena riješili test. Potom su frajeri morali ocijeniti koliko ih privlači ta žena.

Rezultat: Ako se žena pokazala boljom na testu, muškarci su je ocijenili manje poželjnom. U jednom od istraživanja pokazalo se to još jasnije: za vrijeme testa sjedili su muškarci i žene jedno pored drugih. Kad su nakon testa pročitani rezultati, muškarci su zamoljeni da odmaknu stolice od žene. Ako je neka žena bila bolja na testu, muškarac je znatno više udaljio stolicu od nje. Dakle, muškarci imaju potrebu tjelesno se distancirati od inteligentnije žene.

Naučnici rezultat testiranja objašnjavaju na sljedeći način: muškarci smatraju konkurentnost, kompetenciju i analitičko mišljenje muškim osobinama. Pokaže li žena te osobine, to može oslabiti muške atribute.

(MErima Druškić)

LjubavVeze
2
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.