9.3.2019. 21:20
0
Model iz Tuzle izjasnio se kao žena i prvi put je snimila kampanju za žensko rublje
Andreju Pejić prepoznaju i oni kojima moda nije prva na listi prioriteta. Plavuša ledenog pogleda s dugim nogama, gotovo arhetipski supermodel. No, Pejić je, i to ne samo modno, prošla dug put transformacije, lomila je mnogo kalupa i suočila se sa mnogo predrasuda. Druga generacija Australke iz Bosne Pejić je rođena kao Andrej Pejić. Iako joj je internacionalna karijera i više no uspješna, nikada se nije snašla u australskoj modnoj industriji.
- Ne mogu reći da sam puno radila u Australiji, i da budem posve iskrena to me malo boli jer je Australija moj dom -  kaže Pejić i dodaje kako nikada nije bila prihvaćena kao ostale australske manekenke "ali to vam je tako kad ste drugačiji, a ja jesam malo drugačija".


- Ne šokira to čuti, piše kolumnistica "Guardiana" koja je jedno vrijeme radila kao model u Australiji, aboriđinskog porijekla, prenosi Avaz.

- Nikada se nismo maknuli dalje od mršave plavuše koja, eto, dominira našom kulturom ljepote. Prve godine moje karijere bile su obilježene silnim čekanjima na kastinzima gdje bi čekala onaj poziv iz "grižnje savjesti" da se bar pravimo da ćemo smeđoj djevojci dati posao iako se to nikada na kraju ne i desilo. U zadnje dvije godine diverzitet i različitost je porasla za barem 80 posto -  kaže autorica, prenosi Avaz.
 
Zato je odlično čuti i da je jedan brend donjeg rublja napokon angažirao Pejić za svoju novu liniju. Ovo je za nju tek druga kampanja za donje rublje, a ovako dobar angažman znači da neće biti posljednji. Modeli, iako imaju reputaciju da su praznoglavi i nepotrebni te biljeg društva opsjednutog izgledom, zapravo imaju kulturološku ulogu. Preko njih konceptualiziramo vlastite ideje o ljepoti, prirodi ljepote i samima sebi.

Priznaje da se nada kako će biti idol mladim transrodnim osobama. 

- Nadam se da će mladi ljudi skupiti nešto hrabrosti iz ovog što sam napravila. Bilo je teško odrastati različito, a posebno trans -  kaže Pejić. 


- Puno važnije od toga da ste ekstra mršavi jest da uđete u sobu i neko pomisli, wow, ova je osoba posebna - kaže Pejić.





(Lejla Trle) 
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.