29.4.2023. 8:11
0
Senidah o smrti majke: Mislila sam da neću preživjeti kada ona umre. Ona je stalno meni govorila da sam ja posebna, da sam savršena
Popularna pjevačica Senida Hajdarpašić, poznatija kao Senidah bila je gošća nove epizode emisije "PopTok" sa Perom Jovovićem. Osim muzike, stvaralaštva i predstojećeg koncerta sa Lepom Brenom, ona je pričala i o intimnim trenucima svog života.

Pomenula je jednu ženu za koju kaže da joj je vječni uzor - svoju majku, piše Nova.rs.

- Za drugo ne znam, cijeli život sam gledala jednu ženu koja je radila sve sama, moja mama. Možda imam i zbog toga problem u privatnom životu. Ja sam ja. Sve znam sama, čak i ono što ne treba ili ne moram. To zna da bude problem nekim muškarcima, ali i nekim ženama, ja sam u stvari muškarac - rekla je Senidah u novoj epizodi emisije.

- Kao mala voljela sam da se družim sa svima. Ne sada. Kao mlađa sam bila i sa dječacima i djevojčicama, igrala fudbal, padala. Mama mi sašije pantalone, ja izađem i popijem sve. Bilo je tu i više ženstvenih momenata, a bilo je tu i grubljih momenata - rekla je Senidah u PopTok-u.

Posljednja dva albuma koje je objavila, „Bez tebe“ i „Za tebe“, rekla je, posvećeni su njenoj majci.

- Iskreno pričam, „Bez tebe“ je prvi album bez mame. Bila je jedna pjesma na albumu, podsjećala me je na nju. Kada sam radila u studiju odmah su počele suze, odmah sam znala da ću je tako nazvati, i album sam joj posvetila. Drugi album „Za tebe“, može biti i za moju dušu, ali je posvećen njoj. Jer, ona je uvek govorila, daj mi nešto življe, daj mi nešto veselije, a na drugom momentu imam puno takvih življih pjesama, može da se nađe. Voljela je pozitivniju muziku - ispričala je Senidah.

Na pitanje da li je majka imala veliki uticaj na nju, odgovorila je potvrdno.

- Od njene smrti je prošlo deset godina. Nije lako. Ni danas nije lako. Tada misliš da nećeš preživjeti, ako se njoj nešto desi, idem i ja za njom, ali ono, tu si, ideš dan za danom. Kao lakše je, ali sjetiš se uspomena i pitaš se – gdje je ta osoba? Gdje je ta osoba i zašto je nema? Nije lako, pogotovo kada imaš teže dane. Baš je teško, ali ne smiješ da se prepustiš tim momentima - rekla je Senidah u „PopTok-u“.

Kasnije tokom razgovora, govoreći o životu na relaciji Beograd – Ljubljana, rekla je da je u Beograd došla baš zbog majke, koja je tu i studirala.

- Volim da šetam Beogradu i onda opet, moram da spomenem, šetam iz stana u prodavnicu, kažem – mama, wow, ovdje sam. Mama je bila ovdje. Ona je studirala u Beogradu. To mi je bio gušt, ona je bila ovdje, sada sam ja ovdje - rekla je Senidah.

- Puno toga mi je ostalo od mame. Ona je stalno meni govorila da sam ja posebna. Da sam savršena. Neka rođaka onda kaže – niko nije savršen. Moja mama kaže – Moja Senidah jeste. Ja sam njoj bila super. Znala je da mi kaže da sam se popravila, i onda ja znam da sam se ugojila. Bila mi je prijateljica, mogle smo da se smijemo i sve, ali čim me pogleda, nisam smjela da pisnem. Čak ni u 27. godini, nisam smjela da pisnem, to je bilo prije nego je preminula - ispričala je Senidah.

(Ajdin B.)

Senidah
0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.