29.9.2024. 15:23
0
Angelina Jolie odustala od tužbe protiv FBI-a
Angelina Jolie je nakon dvije godine odustala od tužbe protiv FBI-ja zbog istrage o navodnom incidentu zlostavljanja koji se dogodio između nje i njezinog bivšeg supruga Brada Pitta.

Prema sudskim dokumentima do kojih je došao Page Six, 49-godišnja glumica je 25. septembra podnijela zahtjev za odbacivanje slučaja.

FBI je navodno pokrenuo istragu o Pittovoj fizičkoj svađi u kojoj je sudjelovala Angelina i njihovo šestero djece u privatnom avionu 2016. godine. FBI je istragu pokrenuo nakon anonimnog poziva, no ista je zatvorena 22. novembra 2016. bez podizanje optužnice protiv Brada. Angelina je nekoliko dana kasnije podnijela zahtjev za razvod.

Prema pisanju stranih medija, Angelina je u aprilu 2022. podnijela tužbu pozivajući se na Zakon o slobodi informacija i zatražila informacije o FBI-evoj istrazi incidenta porodičnog nasilja koji je uključivao tužiteljicu i njenu maloljetnu djecu kao žrtve i svjedoke.

U to vrijeme je izvor blizak bivšem paru ispričao da je tužba bila "strateški potez Jolie kako bi dobila sve štetne informacije koje FBI ima o Pittu da ih upotrijebi protiv njega u njihovoj borbi za skrbništvo". "Angelina vjerojatno traži informacije kako bi povrijedila Brada", rekao je tad izvor.

Podsjećamo, Angelina Jolie je kao razlog traženja razvoda navela nepomirljive razlike i odmah je tražila puno skrbništvo nad djecom. Tad je njezin advokat Robert Offer u priopćenju rekao da je glumičina "odluka donesena zbog zdravlja obitelji". Brad je rekao da ga je razvod rastužio, ali je tražio zaštitu privatnosti svoje djece.

Razvod je na kraju bio okončan 2019., dokad su polagano curili dodatni detalji. Ispostavilo se da je par cijelo vrijeme bio u intenzivnoj borbi za skrbništvo. Brad je tražio zajedničko skrbništvo nad djecom, za razliku od Angelininog inzistiranja na isključivom skrbništvu, uz koje bi on imao samo pravo posjeta.

Rečeno je da je par postigao rješenje 2018., kada je Angelinina odvjetnica Samantha Bley DeJean rekla za Reuters da je "dogovor o skrbništvu postignut, a potpisale su ga obje strane i sudac". Ipak, pravna bitka se nastavila do danas, uz razne obrate.

(Ajdin B.)

0
SHOWMAGAZINE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.