8.8.2016. 17:38
0
Suspenzija za sve ruske paraolimpijce
Ruski paraolimpijci neće moći da učestvuju na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon državnog doping skandala.

Rusija je suspendovana nakon  objavljivanja izvještaja, u kojem je navedeno   da je ta zemlja organizovala doping program uz pomoć državnih institucija, prenosi B92.

- Antidoping sistem u Rusiji je slomljen, korumpiran i potpuno kompromitovan. Ruski paraolimpijski komitet ne može da osigura sprovođenje antidoping pravilnika Međunarodnog paraoplimpijskog komiteta i svjetskog antidoping pravilnika u svojoj nacionalnoj jurisdikciji i ne može da ispuni svoje dužnosti kao član - rekao je predsjednik Međunarodnog paraoplimpijskog komitetai Philip Craven na konferenciji za novinare u Rio de Janeiru.

- Kao posljedica svega toga, Ruski paraolimpijski komitet je suspendovan odmah - dodao je on.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.