21.8.2016. 21:49
0
OI: Danski rukometaši pobijedili Francusku i osvojili zlato
Rukometna reprezentacija Danske osvojila je zlatnu medalju na Olimpijadi u Rio de Janeiru.

Danci su u finalnom meču savladali favorita ovog takmičenja, selekciju Francuske rezultatom 28:26. Danskim rukometašima je to bilo prvo olimpijsko zlato u historiji te zemlje.  

Francuzi su ovaj meč započeli nešto bolje, te su u prvom poluvremenu, tačnije u 20. minutu imali dva gola prednosti, ali Danska se nije predavala i do kraja prvog dijela utakmice na krilima Hansena dolazi do potpunog preokreta i vodstva od 16:14.

Početkom drugog poluvremena Danska povećava prednost na čak pet golova razlike 25:20. Međutim, Francuzi se ''bude'' nošeni odbranama golmana Omeyera i pred sami kraj meča uspjevaju doći do samo jednog gola zaostatka. 

Danci u finišu utakmice koriste dvije greške Nikole Karabatića i odlaze na tri gola razlike, te do kraja meča uspjevaju sačuvati prednost i osvojiti zlatnu olimpijsku medalju. 

U selekciji Danske najefikasniji je bio Mikkel Hansen s osam golova, dok se u reprezentaciji francuske istaknuo Michael Guigou sa šest golova.

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Njemačke, koja je u meču za treće mjesto savladala Poljsku 31:25.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.