7.5.2017. 15:38
1
Ivica Kostelić zadobio ozebline na Grenlandu, a prijatelj ostao gotovo bez prsta
Ivica Kostelić je nakon prestanka s profesionalnim skijanjem odlučio prijeći preko Grenlanda, gdje je zbog tamošnjih ekstremno niskih temperatura zadobio ozebline zbog čega je završio u barokomori, prenose mediji.

Proslavljeni sportista je sa sobom poveo prijatelja iz Slovenije, Mihu Podgornika, a 18 dana, 10 sati i 52 minute kasnije, uspjeli su stići do cilja - sela Isortoq na istočnoj obali Grenlanda.

Neuništivi je dvojac prošao 582 km uz udare vjetra i do 120 km/h, a temperatura se spuštala i do minus 34.

Ivica je svemu odlučio dati i humanitarni karakter jer je čitavo vrijeme skupljao donacije Udruzi za Down sindrom Međimurske županije.

Međutim vremenske (ne)prilike su ipak uzele svoj danak te je zbog ekstremno niskih temperatura i vjetra Ivica završio u barokomori. Trenutno se uspješno oporavlja u KBC Rijeka.

Njegov prijatelj Miha je zbog istih razloga, doslovno ostao bez dijela prsta.


(Fena/Admir Oručević)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.