16.2.2018. 10:34
0
EHF donio odluku: Rukometna reprezentacija BiH ipak ne ide u baraž
Evropska rukometna federacija (EHF) odlučila je da rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine neće ići u baraž za Svjetsko prvenstvo 2019.

Naša reprezentacija je pobijedila Švicarsku rezultatom 21:15, no gosti su uložili žalbu tvrdeći da je Nuić nastupio protiv pravila, a na terenu je proveo sedam minuta i postigao jedan pogodak.

EHF je odlučio da je ovo ipak bio propust zvaničnika Rukometnog saveza BiH, koji je potpisao spisak utakmice, te je Švicarskoj pripisan rezultat 10:0.

"Prilikom donošenja odluke EHF je odlučio da su zvaničnici rukometnih saveza odgovorni za potvrdu spiskova igrača koji će igrati. Prilikom potpisivanja izvještaja, zvaničnik iz BiH je potvrdio tačnost izvještaja tako da je Savez odgovoran zbog toga što je igrač igrao", rečeno je iz EHF-a.

(Amila Alijagić)

RukometBiH
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.