31.8.2018. 15:02
0
U susret EYOF-u na Mojmilu postavljeni svjetleći olimpijski krugovi
Brojni građani koji su jutros prošli kružnim tokom na Mojmilu mogli su vidjeti prepoznatljiv simbol Olimpijade, odnosno svjetleće krugove koji su postavljeni u okviru priprema za održavanje Olimpijskog festivala mladih – EYOF u februaru 2019. godine. Domaćini EYOF-a 2019. godine su Grad Sarajevo i Istočno Sarajevo.

Plan je da atraktivna obilježja kojima Sarajlije podsjećamo na nezaboravne olimpijske dane 1984. i najavljujemo novi veliki sportski događaj koji će privući više hiljada mladih sportista iz pedesetak država, postavimo na sve ulaze u glavni grad BiH - napisao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka na svom Facebook profilu.

Olimpijski krugovi su visoki više od dva, a široki više od četiri metra i simbol su olimpizma, mira i fer sportskog natjecanja.

- Projekt smo realizirali u saradnji sa Općinom Novi Grad. Ovo je, uz obnovu Olimpijskog muzeja koja je u toku, još jedan korak ka ljepšem, olimpijskom i evropskom Sarajevu - navodi gradonačelnik. 


(Patria/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.