24.1.2020. 20:12
0
Nakon drame Hrvatska u finalu Evropskog prvenstva!
Rukometna reprezentacija Hrvatske prvi je finalista Evropskog prvenstva u rukometu nakon što je u polufinalu u Štokholmu nakon dva produžetka pobijedila Norvešku rezultatom 29:28.

Nakon uvodnih minuta u kojima se igralo gol za gol i u kojima su dominirali Sander Sagosen i Marino Marić, Hrvatska je bila ta koja je stekla prvu ozbiljniju prednost.

Marin Šego je odličnim odbranama omogućio Kaubojima nekoliko šansi za odlazak na tri gola prednosti, a u 20. minuti iz kontre su konačno i zabili, a za 9:6 je pogodio Zlatko Horvat.

U završnici prvog poluvremena Norveška je uspjela da smanji zaostatak na minus jedan. Ipak, u posljednjoj sekundi čudesni Marino Marić pogađa i peti put u prvom poluvremenu, pa je Hrvatska na odmor otišla sa dva gola prednosti, 12:10.

Drugo poluvrijeme svojim prvim golom danas otvara Igor Karačić za novih plus tri, 13:10, a zatim je u 36. minuti Karačić promašio zicer za odlazak na plus četiri. Bergerud je vezao dvije odbrane, njegovi saigrači tri gola, pa je u 40. minuti Norveška izjednačila rezultat na 15:15.

Seriju Norveške prekinuo je Domagoj Duvnjak pogotkom za novo vodstvo, ali Hrvatska potom pravi dva previda u odbrani, kaznio je to Sagosen i Norveška nakon dugo vremena vodi rezultatom 17:16.

Uzvratili su Kauboji ponovo sa tri vezana gola. Dva je zabio Duvnjak, jedan Matanović i u 45. minuti Hrvatska je na plus dva, 19:17. Smanjila je Norveška potom na minus jedan, a zatim sa igračem više Karačiću Bergerud skida novi zicer, da bi Sander Sagosen u 49. minuti fantastično zabio za 19:19.

U posljednjih 10 minuta ušlo se rezultatom 20:20, igralo se gol za gol, a nezadrživ je po naše susjede bio Sander Sagosen.  Bergerud je zatim skinuo novi zicer Karačiću, Gullerud je to kaznio i u 54. minuti Norveška vodi sa 22:21, piše sportsport.ba.

Ašanin je potom skinuo sedmerac Sagosenu, Duvnjak je pogodio za 22:22 i Hrvatska je ostala u igri. Do kraja meča velika drama, Duvnjak je pogodio ponovo za novo vodstvo 23:22, a zatim je Stepančić morao na dvije minute.

Ašanin potom skida sedmerac i Joendalu, Hrvatska međutim ne koristi svoj napad za plus dva i Norveška je dobila napad za poravnanje, a pogodio je Joendal za 23:23.

Hrvatska je imala zadnji napad. Nisu uspjeli da naprave pravi napad i nakon 60 minuta rezultat je glasio 23:23 i otišlo se u produžetke.

Nakon prvog produžetka postignut je samo po jedan gol (24:24), pa je utakmica i dalje bila itekako dramatična i neizvjesna. Drugi produžetak donosi za nijansu bolju igru Norveške, imali su napad za plus dva kojeg ne koriste kod 26:25, da bi u posljednjoj sekundi Hrvatska dobila sedmerac. Duvnjak je pogodio za 26:26 i nastavak sage.

I nakon 75 minuta igre i dalje je bilo neriješeno (28:28), vidjeli smo i u ostatku produžetka dosta grešaka sa obje strane i svi su čekali samo onaj jedan gol koji će odlučiti pobjednika.

Na kraju su do njega došli Hrvati. Pogodio je Musa za 29:28 i plasman Hrvatske u finale.


(NAP/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.